Ga naar inhoud

Op vakantie van do. 14 mrt. t/m zo 24 mrt. Uw order wordt daarna verzonden.
Met kortingscode VAKANTIE krijgt u 10% extra korting

Op vakantie van do. 14 mrt. t/m zo 24 mrt. Uw order wordt daarna verzonden.
Met kortingscode VAKNTIE krijgt u 10% extra korting

Kant en klare leesbrillen - www.LeesbrillenKopen.com

Kant en klare leesbrillen

Praktisch iedereen die ouder wordt heeft uiteindelijk een leesbril nodig. Dit komt omdat de elasticiteit van de ooglens in de loop der jaren afneemt. Hierdoor wordt het scherpstellen moeilijker.

Wanneer heeft u een kant en klare leesbril nodig?

Bij iedereen boven de 40 jaar gaan de ogen achteruit. De flexibilteit van de oogspieren neemt af wat wil zeggen: niet het gezichtsvermogen vermindert, maar de elasticiteit van de weefsels van de ooglens. De rek gaat eruit, waardoor de flexibiliteit afneemt. De ogen schakelen niet meer zo goed over van ver naar dichtbij. Vrijwel niemand ontkomt eraan. Wie de kleine lettertjes wat moeilijk ziet, hoeft overigens niet metéén aan de leesbril. De ogen mogen wel een beetje hun best doen. Hoe langer je zonder leesbril doet des te beter. Blijf de ogen trainen! Welke leesbril heeft u nodig? Lees het hier.

Hoe merk je dat je een leesbril nodig hebt?

Wanneer u moeite krijgt met het lezen van kleine lettertjes en u uw mobiele telefoon of krant verder van u af gaat houden om scherp te kunnen zien. Maar al gauw zijn uw armen te kort. Een tweede signaal is dat u sneller het licht aandoet of bij een raam gaat staan om iets scherp te kunnen lezen. Hoofdpijn en vermoeide of branderige ogen komen ook als klacht voor. Ook mensen die brildragend zijn ontkomen niet aan de achteruitgang. Een extra signaal voor brildragers is dat ze hun bril vaker afzetten of over hun bril heen kijken om van dichtbij goed te kunnen lezen.

Hoe werkt een kant en klare leesbril?

kant en klare leesbrillenEen kant en klare leesbril werkt als het ware als een vergrootglas. Een leesbril compenseert het gemis aan scherpte en vergroot de letters. Een leesbril is een handig hulpmiddel die uw ogen helpen bij het scherpstellen van objecten (Boek, Ipad, Iphone) die dichtbij zijn. kant en klare leesbril aan laten meten.

Een leesbril aan laten meten?

We raden altijd aan om een oogmeting te laten doen bij een opticien in de buurt. Daarbij wordt gekeken naar de sterkte van de ogen en de afstand tussen de pupillen, maar ook kan de opticien onderkennen of er mogelijk een medische oorzaak is waardoor je slechter ziet. Is er in medisch opzicht niets aan de hand, dan kun je in onze webshop gewoon een kant en klare leesbril uitzoeken.

Wanneer is een kant en klare leesbril geschikt?

Dat is per persoon verschillend. De reguliere sterktes van kant en klare leesbrillen variëren van +1 tot +5 in leessterktes. De sterkte van de leesglazen in kant en klare leesbrilletjes links en rechts gelijk, terwijl dat met ogen vaak nooit zo is. Verder is de afstand tussen de pupillen van de glazen belangrijk. Als het optisch centrum precies voor de pupil zit, kijkt dat het prettigste. Hoe grote de afstand tussen de optische centra, des te sneller zul je last krijgen van klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid en dubbelzien. Je kunt in de winkel niet zelf inschatten of de bril past, want de ogen passen zich zo veel mogelijk aan. Pas later komen de klachten. De gemiddelde afstand tussen de pupillen is bij de meeste mensen 62mm. Dat geldt ook voor onze leesbrillen.

Heeft u lenzen en wilt u een kant en klare leesbril gebruiken ?

Het combineren van een leesbril icm contactlenzen hoeft geen probleem te zijn. U kunt gerust contactlenzen met een kant en klare leesbril combineren. Soms is het een optie om 1 lens minder sterk te maken zodat u met 1 oog gaat lezen en met de ander verziet. Dit verschijnsel wordt monovisie genoemd. Niet iedereen kan hieraan wennen. Raadpleeg een opticien als u dit wenst.

Welke leesbrillen zijn er?

Mensen met een bril of contactlenzen voor verzien kunnen een bifocale bril of bifocale lenzen nemen. Bifocale glazen verbeteren het zicht dichtbij en veraf. Een andere mogelijkheid zijn multifocale glazen, die drie zichtafstanden inéén bieden: in soepele overgangen kun je ver, dichtbij en daartussen (computer- of etalageafstand) zien. Sommige mensen kunnen trouwens slecht wennen aan bi- of multifocale lenzen. Voor mensen die geen bril voor verzien hebben, is een 'lookover' (halve bril) een goede oplossing. Het voordeel is dat je voor ver over de bril heen kunt kijken. Een 'hele' bril moet je daarvoor steeds afzetten. Je kunt een bril speciaal laten aanmeten bij de opticien. Er zijn echter ook kant en klare leesbrillen die rond de 10 tot 25 euro kosten. Wij verkopen ze in onze webshop!

Hoe lang gaat een kant en klare leesbril mee?

De ogen worden slechter naarmate je ouder wordt. Dit begint zo rond de 40 - 45 jaar. Gemiddeld doet iemand tot 1 jaar met een leesbril. U gebruikt deze immers dagelijks. En het is en blijft een gebruiksvoorwerp. Dus het hangt er wel af hoe zuinig men met de leesbril is natuurlijk. Afhankelijk van hoe hard uw ogen achteruitgaan moet de leesbril sterkte worden aangepast. De achteruitgang van de ogen stabiliseert zich zo rond de 70 jaar.

Vorige artikel Welke sterkte leesbril heb ik eigenlijk nodig?